Pippi - Astrid Lindgrens Värld

Vi rekommenderar ett besök på  Astrid Lindgrens värl med alla hennes figurer. Här blir sagor verklighet och du kan både träffa och leka med Pippi, Ronja, Karlsson eller de andra. Du kan både träffa dem i sina miljöer och stöta på dem när du vandrar runt i parken.

Teater

Flera gånger om dagen spelar man upp teater i Astrid Lindgrens värld på de tre scenerna där du som åskådare kommer mycket nära händelserna och ibland till och med mitt i.

Bröderna Lejonhjärta - Astrid Lindgrens Värld

Lek

I parken finns också ett antal lekplatser som till exempel ”Inte-stöta-marken-banan” och det går också att klättra omkring i Mattisborgen eller gå ombord på Hoppetossa, Pippis Långstrumps pappas skepp.

Mat

Det finns flera alternativ på mat i Astrid Lindgrens Värld, vill ni ha med en egen picknickkorg så finns det flera ställen att avnjuta denna på. I parkens restauranger så finns allt från typisk mat från Småland till enklare rätter. Det är finns gott om mysiga kaféer och mindre matställen med allt från bullar, smörgåsar till våfflor med sylt och grädde.

På vägen till Astrid Lindgrens Värld

Under resan till Astrid Lindgrens Värld från Hotell Högland passerar man Mariannelund som finns med i Emil i Lönneberga. Inte långt därifrån ligger Bullerbyn där filmen Barnen från Bullerbyn blev till. Även Katthult ligger i krokarna där Emil i Lönneberga har haft sin inspelningsplats, där kan du besöka den riktiga snickeboan.

Astrid Anna Emilia är född den 14 november 1907 på bondgården Näs.  Det var hon och hennes syskon som, tillsammans med kogubbens barn och barnen från prästgården bredvid, var Bullerbybarnen i verkligheten.  Astrid klättrade i sockerdricksträdet som fanns på gården och lekte ”sickenblås” och ”inte-stöta-golvet” med sina syskon. Det var här hon hoppade i hö och lyssnade till sagor i Kristins kök.
Nu kan du även att besöka bondgården Näs läs mer om detta utflyktsmål på hemsidan www.astridlindgrensnas.se

Boka  paket till Astrid Lindgrens Värld

För smidig entré till parken bokar du enklast vårt Astrid Lindgrens Värld paket.

Alternativ 1
Boende i dubbelrum två vuxna ett barn 3 till 14 år
Frukostbuffé
Entré för två vuxna och ett barn med parkering
Pris: 3020 :-

Alternativ 2
Boende i dubbelrum två vuxna ett barn 3 till 14 år
Frukostbuffé
2 dagars entré för två vuxna och ett barn med parkering
Pris: 4035:-

Alternativ 1
Boende i familjerum två vuxna och två barn 3 till 14 år
Frukostbuffé
Entré för två vuxna och två barn med parkering
Pris: 3395:-

Alternativ 2
Boende i familjerum två vuxna och två barn 3 till 14 år
Frukostbuffé
2 dagars entré för två vuxna och två barn med parkering
Pris: 4670:-

Kontakta receptionen om ni är annat antal personer för paketpris.

BOKA ONLINE

 

Priserna gäller perioden 20 juni till 11 augusti 2024