Eksjö International Tattoo är ett av Sveriges tre etablerade och det äldsta igångvarande tattoet. Föreställningen där ungdom, fritidsmusikanter och professionella ska mötas och agera tillsammans över alla gränser i generationer, traditioner och nationer utomhus i en pittoreskt inramad stadskärna. Den fantastiska föreställningen avslutas med att alla musikanterna spelar tillsammans.

Välkommen till Hotell Högland för att uppleva en helg av avslappning med god mat, sköna sängar och uppträde över alla gränser.
Innan ni tar er till Eksjö International Tattoo kan ni slappna av i vår Wellnessavdelning och avnjuta en tvårätters middag utvald av vår köksmästare.
Efter en god natts sömn står vår stora frukostbuffé.

Tattoopaket 1
Detta ingår:

 • Entré till Wellnessavdelningen
 • Tvårätters middag
 • Entré till Eksjö International Tattoo med sittplats på kortsidan av läktaren
 • Logi i dubbelrum
 • Frukostbuffé

Pris 1090:-/person

Tattoopaket 2
Detta ingår:

 • Entré till Wellnessavdelningen båda dagarna
 • Enrätters middag
 • Tvårätters middag
 • Entré till Eksjö International Tattoo med sittplats på kortsidan av läktaren
 • Logi i dubbelrum 2 nätter
 • Frukostbuffé 2 dagar

Pris 1765:-/person

Uppgraderingar
Sittplats på långsidan av läktaren 200:-
Trerätters middag 65:-

Alla priser avser per person

ONLINEBOKNING

Saxat från Eksjö Internationals Tattoos pressmeddelande

Eksjö International Tattoo laddar för 2018

Kommunstyrelsen i Eksjö kommun har gett den ideella föreningen
Eksjö International Tattoo i uppdrag att planera och genomföra Eksjö International Tattoo 2018 – ett evenemang som äger rum under andra helgen i augusti. Dessutom har organisationen tagits in som medlem i de internationellt mest kända tattooernas samverkansorganisation IATO, International association of tattoo organizers.
Den 9-11 augusti förvandlas Stora Torget i Eksjö till arena. Stadens kyrka, ryttarstatyn och trästaden bildar traditionsenligt karaktäristisk kuliss åt unika musikupplevelser som inte lämnar någon oberörd. Det blir det tolfte tattooet som därmed genomförs i Eksjö.
Antagen som medlem i IATO
Under Sweden International Tattoo i Malmö den 20 maj i år, röstades Eksjö International Tattoo in som medlem.

– Vi är det minsta av tattooerna bland ”kändisar” som Edinburgh, Rotterdam och Halifax. Den höga kvaliteten på våra tattooer, vår stabila organisation, ekonomi och goda förutsättningar, gjorde att vi platsar bland de stora, säger Thomas Samuelsson som är projektledare för planering och genomförande av Eksjö International Tattoo. – Att vara en del av IATO innebär fördelar för oss. Inte minst öppnar det upp ett helt annat kontaktnät och en samverkan som kommer ge oss ännu bättre förutsättningar att utveckla vårt tattoo, fortsätter Thomas.

Eksjö International Tattoo – ett ungt fokus

Eksjö International Tattoo har alltid haft som mål att ge unga musiker möjlighet att få delta sida vid sida med seniora amatörmusiker och professionella. Därför har alltid minst en ungdomsmusikorkester deltagit under Eksjö tattoos historia. Det finns många skäl till det. – Vi har ett ansvar att förvalta blåsmusikstraditionen samt föra den vidare till kommande generationer, säger Thomas Samuelsson. Det är en tydlig ledstjärna i planeringen och vår förhoppning är att det kommer bli tydligt på många olika sätt –såväl ur ett deltagare-, innehåll- som publikperspektiv.

Detta är Eksjö International Tattoo

Tattoo är en musikalisk föreställning med militära förtecken. 1989 arrangerades det första tattooet i Eksjö och sedan dess har staden sett orkestrar från världens alla hörn under de 11 gånger det varit tattoo i Eksjö. Mest långväga är The Derwent Concert and Marching Band från Tasmanien som medverkade 2001. Eksjö International Tattoo är idag ett av Sveriges tre etablerade, och det äldsta igång varande tattooet. En bärande vision i skapandet av ett givande program i Eksjös tattooer är att ungdom, fritidsmusikanter och professionella ska mötas och agera tillsammans över alla gränser i generationer, traditioner och nationer. Detta utspelar sig som ett traditionellt tattoo ska, utomhus, där arenan är pittoreskt inramad i stadskärnan, och drar publik i tusental från hela Sverige men även andra länder. Eksjö International Tattoo genomförs av den ideella föreningen med samma namn, på uppdrag av Eksjö kommun och i samverkan med Försvarsmakten, Eksjö garnison.

Läs mer på Eksjö International Tattoos hemsida: www.eksjotattoo.se