Vi rekommenderar ett besök på  Astrid Lindgrens värld med alla hennes figurer. Här blir sagor verklighet och du kan både träffa och leka med Pippi, Ronja, Karlsson eller de andra. Du kan både träffa dem i sina miljöer och stöta på dem när du vandrar runt i parken.

Teater

Flera gånger om dagen spelas det upp teater i Astrid Lindgrens värld  på de tre scenerna  där du som åskådare kommer mycket nära händelserna och ibland till och med mitt i.

Lek

I parken finns också ett antal lekplaster som till exempel ”Inte-stöta-marken-banan” och det går givetvis att klättra omkring i Mattisborgen eller gå ombord på Hoppetossa, Pippis Långstrumps pappas skepp.

Mat

Det finns flera alternativ på mat i Astrid Lindgrens Värld, vill ni ha med en egen picknickkorg så finns det flera ställen att avnjuta denna på. I parkens restauranger så finns allt från typisk mat från Småland till enklare rätter. Det är också gott om mysiga kaféer och mindre matställen med allt från bullar, smörgåsar till våfflor med sylt och grädde.

På vägen

Under resan till Astrid Lindgrens Värld från Hotell Högland passerar man Mariannelund som finns med i Emil i Lönneberga. Inte långt därifrån ligger Bullerbyn där filmen Barnen från Bullerbyn spelades in. Även Katthult ligger i krokarna där Emil i Lönneberga har spelats in och där kan man besöka den riktiga snickeboan. Se kartan nedan.

Boka Höstlovspaket på Astrid Lindgrens Värld

För smidig entré till parken bokar du enklast vårt Astrid Lindgrens Värld paket.

Boende i dubbelrum två vuxna ett barn 3 till 14 år
Frukostbuffé
Entré till Wellnesavdelning
Entré under höstlovet för två vuxna och ett barn med parkering till Astrid Lindgrens värld
Pris: 1 955:-

Boende i familjerum två vuxna och två barn 3 till 14 år
Frukostbuffé
Entré till Wellnesavdelning
Entré under höstlovet för två vuxna och två barn med parkering till Astrid Lindgrens värld
Pris: 2 260:-

Kontakta receptionen om ni är annat antal personer för paketpris.

BOKA ONLINE

 

Priserna gäller perioden 8 juni till 25 augusti 2018